Fiberoperatørene kjemper om deg

Leverandørerene kjemper om din signatur og vil gi deg sitt beste og billigste fibernett i konkurranse med andre aktører. Fyll ut et skjema og få tilbud fra flere.

 

Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

Spar tid og penger

Fibernett koster penger. Vi tar jobben med å finne leverandørene som leverer i ditt område. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Fiber bedrift

Kravene til løsninger for internett har aldri vært høyere. I Norge har Nkom bygd ut nettet stort, både for private og bedrifter. På den private fronten har for eksempel den store økningen i bruk av video ført til massive krav for kapasitet og hastighet. Samtidig vil bedrifter mer enn noensinne trenge en stabil kobling som gir dem stabilitet.

Når en bedrift mister sin tilkobling, kan dette nemlig være svært skjebnesvangert. Hopp i stabiliteten er også neppe en god nyhet. Dessuten skader det aldri med høye hastigheter og høy kapasitet på nettet. Nettopp dette har fibernett til bedrift brakt på banen, og i dag er denne løsningen den desidert mest populære for både private og bedrifter.

Det er allikevel store forskjeller på fibernett til bedrift og private. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke forskjeller det er snakk om, deriblant pris, hastigheter, kapasitet, og installasjon. Dersom du ønsker fibernett til bedrift i dag, så vil denne artikkelen kunne hjelpe deg å gjøre et mer fattet valg.

Hva er fibernett?

Først og fremst, hva er fibernett? Denne teknologien har egentlig vært på markedet lenge, men ble først populært når internettet ble kommersialisert og allemannseie. Teknologien belager seg på fiberoptiske kabler, som inneholder en rekke tynne glasskabler. Disse overfører data gjennom lyssignaler, da fremfor lyd, slik koakskabler gjør.

Derfor har fibernett ofte blitt gitt motto slik som «internett med lysets hastighet». Faktisk er dette ganske beskrivende, med tanke på at fibernett gir deg 10 ganger raskere nett enn DSL-teknologi. Dessuten er ofte ned- og opplastning samme hastighet, og potensialt kan fibernett yte opptil 5 GB per sekund i fremtiden. Derfor er fibernett til bedrift et meget godt valg.

Hva koster fibernett bedrift?

De fleste som har søkt internett til bedrift vet at dette alltid er dyrere. Fibernett til bedrift er også betraktelig dyrere. Der du kan få 100 MB per sekund med en TV-pakke til rundt 800 kr for en privatperson, så vil en bedrift muligens betale nesten 2,000 kr inkludert MVA for bare 20 MB per sekund begge veier.

Dette kan virke som en høy pris, men her er det viktig å se på hva tilbudet faktisk innebærer. For bedrifter mottar nemlig en garanti på oppetid, samt en hastighet som faktisk samsvarer med tilbudet. Privatkunder vil på sin side kunne oppleve flere timer med nedetid, samtidig som den hastigheten de loves er med en klausul som lyder i duren «opp til».

Hvordan kan du få fibernett?

Som bedrift er det relativt enkelt å få fibernett. Her gjennomgår en mest sannsynlig den samme prosessen som en privatperson med installasjon både utendørs og innendørs. Sannsynligheten er stor for at bygget din bedrift befinner seg i allerede har installert fibernett. Deler du bygg med andre bedrifter, og det ikke er installert enda, så må dere sammen forespørre dette fra utleier.

Merk at dersom fibernett allerede er lagt inn, så kan du kontakte utleier og spørre om mulighetene. Her får du mest sannsynlig råd om hvilken leverandør bygget ellers bruker, selv om du mest sannsynlig også kan velge selv. Da er det opp til deg hvilket prisnivå, hvilken kundeservice, og andre betingelser du følger etter.

Hastigheter og kapasitet

Fibernett til bedrift kan tilby akkurat de samme hastighetene som et fibernett til privatpersoner. Allikevel er det vanlig for bedrifter, da spesielt de små, å velge en god del tregere linje. Dette er rett og slett fordi fibernett til bedrift kommer med en mye høyere kostnad.

Allikevel er det som nevnt store fordeler, slik som god support og garantert oppetid. Kapasiteten er også her veldig god for å få unna de nødvendige oppgavene bedriften krever. Det viktigste i en bedrift er at en holder ting oppe, og ikke nødvendigvis at en nettside laster et halvt sekund raskere.

Finn fibernett til bedrift nå!

Fibernett til bedrift er nesten bare noe en må ha i moderne tid. Dette gir bedriften et raskere og mer pålitelig internett. Sammenligner du de mange alternativene der ute i dag, så kan du få veldig gode betingelser.

Selv om du helt sikkert må betale mer enn privatpersoner, så er det viktig å sammenligne tilbudet også. Fibernett til bedrift er nemlig et mye bedre tilbud enn hva private mottar, og driver du en bedrift i Norge i dag, så er det denne løsningen du bør gå for.

Finn beste fibernett nå