Fiberoperatørene kjemper om deg

Leverandørerene kjemper om din signatur og vil gi deg sitt beste og billigste fibernett i konkurranse med andre aktører. Fyll ut et skjema og få tilbud fra flere.

 

Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

Spar tid og penger

Fibernett koster penger. Vi tar jobben med å finne leverandørene som leverer i ditt område. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Fibernett priser

Internett har med årene blitt mer og mer viktig i hverdagen. Jobb, utdanning, og fritid har alle i stor grad blitt overført til aktiviteter over nett, da fremfor i person. Dette har med sin tid krevd store oppgraderinger for nettet. Det internett som vi hadde på 90-tallet, og den infrastrukturen som den gang regjerte, er det simpelthen ikke mye igjen av.

I Norge har en i dag i stor grad, i hvert fall i de største byene, oppgradert for å kunne tilby bedre kapasitet og bedre hastighet. Spesielt har den økte bruken av video på nett gjort at kravet om høyere hastigheter har vært viktig. De mange enhetene vi skal ha koblet til nettet tapper naturligvis også mye kraft.

Nettopp derfor har innovasjonene vært viktige, og fibernett er en av grunnene til at nettet aldri har vært bedre. Ikke alle har fibernett i Norge i dag, men det er dit alle beveger seg når de skal oppgradere. Internettleverandører oppdaterer uansett sine stamnett, som er kabelnettets hovedveier. Dette betyr at mange får fiber i gata, men koaks inn til huset som en sier.

Uansett er det liten tvil om at det å oppgradere til fiber er gunstig, da spesielt med tanke på å få internett som gir deg lysets hastighet. Fibernett kan love deg denne teknologien, men hva koster det egentlig? Det finnes mange leverandører, mange pakker, og selvfølgelig også kostnad mot installasjon. I denne artikkelen tar vi deg gjennom fibernett priser og alt du trenger å vite om dem.

Hva er fibernett?

Fibernett er en teknologi som spiller på fiberoptiske kabler. Dette er kabler som har en rekke små og tynne fiberglasskabler inne i seg. Disse overfører data gjennom lyssignaler. Dette er i kontrast til kobberkablene, ofte kalt koaks, som overfører data gjennom lydsignaler. Lyset beveger seg langt hurtigere enn lyden, og derfor fører de dataene raskere.

Et fibernett kan gi deg opptil 10 ganger raskere tilkobling til nettet enn vanlig DSL-teknologi. Den maksimale kapasiteten her er faktisk på 5 GB per sekund. Dette innebærer at et fibernett på sitt beste kan laste ned 10,000 gjennomsnittlige nettsider på bare ett sekund. Potensialet her er med andre ord enormt.

Dessuten har fibernett blitt kjent for å være mer pålitelig og med færre avbrudd. Derfor har fibernett i bedrift blant annet blitt populært også, da det selvfølgelig er dyr drift å ikke ha internett. Fibernett har i det hele tatt vokst stort over de siste årene bare, selv om det riktignok fortsatt ikke er alle som engang har tilgang til det.

Siden mange internettleverandører derimot har oppdatert sine stamnett, så vil en i mange tilfeller kunne få det som kalles hybridfiber. Her er det fiber i gata, før en koakskabel fører signalet den siste etappen inn i huset. Det vil ikke være fullt så raskt som fiber, men dette er et type nettverk som mange velger.

Hva koster fibernett?

Hva koster fibernett? Det kommer an på mange faktorer. Først og fremst bør det bemerkes at det er muligheter for at fiber ikke finnes i nabolaget ditt, da spesielt om du bor et stykke utenfor en storby. Dersom nabolaget ikke allerede har det installert, så kan det koste en hel del å få dette. Da må en dessuten også overtale naboene sine.

Dersom fibernett er installert ute i gata, men en bare har en koakskabel inn til huset, så må en grave opp vei til fiberkabelen. Dette kan en i mange tilfeller gjøre selv, da den bare skal et lite stykke ned i bakken. Allikevel er det selvfølgelig utfordringer dersom en bor i byen med brusteinsgater og lignende, der denne kostnaden kan bli stor.

Sist, men ikke minst, så finner en de som allerede har fiber installert. Enten de ønsker å fortsette med nåværende leverandør, eller bytte fibernett, så er sjansene store for at de betaler mellom 800 kr og 1,100 kr i måneden. Det er for øvrig gratis å installere fiber inne i hjemmet hos de fleste leverandører, slik at det er enklere å bytte fra fiber til fiber enn å oppgradere fra koaks.

klar? finn billigste fibernett

Billig fibernett

Ønsker du billig fibernett? Da må en ofte gjøre et kompromiss på kvaliteten. Allikevel er det ikke alle som trenger 500 MB per sekund og opp, slik mange store pakker tilbyr. Dessuten kan du også kombinere TV og internett i en og samme pakke. Dette vil spare deg for store kostnader dersom du uansett skal ha TV.

Videre er det lurt å sammenligne fibernettleverandører. Det finnes flere alternativer her, selv i noe mindre befolkede strøk. Sammenlign på basis av flere faktorer her, og ikke bare pris. Uansett er et topp tips for billig fibernett å ringe til leverandøren sin hvert år. Her er det nemlig mulig å prute ned prisen over telefon.

Skal du ha billig fibernett, så kan du nemlig ikke la leverandøren sette opp prisen når bindingstiden går ut. Dette gjør alle leverandører, og da er det lurt å ta en telefonsamtale for å forhandle ned prisen. Dersom du sier at en annen leverandør har tilbudt deg en lavere pris, da gjennom dørsalg for eksempel, så vil garantert leverandøren gjøre alt de kan for å tilby deg en enda bedre avtale.

Finn din løsning i dag!

Dersom du søker etter fibernett priser, så er det beste alternativet ditt å sammenligne prisene hos de forskjellige aktørene. Her finnes det heldigvis i Norge mange aktører, og konkurransen er sterk. Prisen avhenger derimot ikke bare av hva leverandørene i seg selv tilbyr, men også hvilken situasjon du er i.

Dersom du bor i borettslag som allerede har installert fiber hos en leverandør, så er du for eksempel mest sannsynlig bundet. Bor du i et lite hus ute på landet uten fiber i nærheten, er sjansene små for at du får det installert. Men skulle du bo i et nabolag med fiber ute i gata, men kun en koakskabel til ditt eget hus, så er veien mye enklere.

Du kan finne din løsning i dag ved å se deg om i markedet og skaffe en rask oversikt. Den tidsbruken lønner seg, slik at du kan få det beste fibernettet du kan tenke deg!

Finn billig fibernett nå