Fiberoperatørene kjemper om deg

Leverandørerene kjemper om din signatur og vil gi deg sitt beste og billigste fibernett i konkurranse med andre aktører. Fyll ut et skjema og få tilbud fra flere.

 

Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

Spar tid og penger

Fibernett koster penger. Vi tar jobben med å finne leverandørene som leverer i ditt område. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Fiber Borettslag

Den økte bruken av internett i dag gjør at vi krever mer kapasitet og fart enn noensinne før. Spesielt har økningen i streaming av filmer gjort at kravene aldri har vært høyere. Nettopp derfor har løsninger slik som fibernett kommet på banen. Ikke alle har muligheten til å koble seg opp mot dette, og noen ganger føles en nok litt fastlåst av de rundt seg.

For det er tross alt slik at det veldig sjeldent installeres kapabilitet for fibernett kun for ett hus. Du må mest sannsynlig få med deg naboene på en slik oppgradering. Da er det muligens gunstig å bo i et borettslag, der en tross alt sparer mye på felleskostnader, og mange boenheter sammen om ett og samme mål.

Fibernett i borettslag har blitt installert landet rundt grunnet den økte kapasiteten. Det er med veldig reduserte kostnader kontra en gruppe på en håndfull naboer i sine hus. Det er liten tvil om at fibernett i borettslag bærer mange fordeler med seg. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på fibernett i borettslag!

Hva er fibernett?

Men først og fremst: Hva er fibernett? Fibernett baserer seg på fiberoptiske kabler, som egentlig er kabler som inneholder en rekke tynne fiberglasskabler. Formålet med kablene er å overføre data gjennom lyssignaler, da fremfor de lydsignalene som koaks-/kopperkablene benytter. Da kan ditt nett operere med lysets hastighet!

Det sies at fibernett vil kunne gi opptil 10 ganger så raskt internett som tradisjonell DSL-teknologi. Dessuten er kapasiteten på fibernettet opptil 5 GB per sekund. Vanligvis er de beste tilbudene i dag for fibernett i borettslag «bare» på 1 GB per sekund. Dette understreker hvilket potensiale fibernett har for fremtiden, og nettopp hvorfor en bør oppgradere til dette.

Hvordan få fibernett i borettslag?

Hvordan kan du få fibernett i borettslag? Dersom borettslag ikke allerede har dette, så kan du høre med styret i ditt borettslag. Et slikt forslag vil så bli tatt opp på neste styremøte. Her vil kostnader ved installasjon, samt hvilke fordeler beboerne kan få, bli diskutert. Da kan du møte opp og argumentere for hvorfor borettslaget bør oppdatere.

Dersom borettslaget ikke allerede har fibernett, så vil det måtte graves inn kabler. Dette er selvfølgelig et stort arbeid i enkelte tilfeller, men i et borettslag vil i hvert fall kostnadene per husstand reduseres betraktelig. Dessuten kan dette spres utover felleskostnader, noe som gjør installasjonen veldig overkommelig.

Hva koster fibernett i borettslag?

Fibernett i borettslag koster alltid mindre enn i private husstander. Allikevel vil ikke kostnaden være enormt mye lavere. Der en privat husstand betaler mellom 800 kr og 1,100 kr, så vil en beboer i et borettslag gjerne betale mellom 500 og 700 kr for lignende tilbud. Dette inkluderer da TV-pakkene, som en i mange tilfeller må ha fordi andre i borettslaget ønsker det.

Noen borettslag tilbyr derimot også egendefinerte alternativer. Her kan beboerne selv velge hvordan pakken skal se ut. Da kan en få litt raskere fibernett, kutte ut noen TV-kanaler, og omrokere slik en selv måtte ønske det. Dette er en løsning for fibernett og TV som de aller fleste beboere i et borettslag vil ønske seg.

Hastigheter og kapasitet

Som nevnt er fibernett omtrent 10 ganger raskere enn tradisjonell DSL-teknologi. Dessuten er kapasiteten potensielt 5 GB per sekund. I dag tilbys det hos de fleste leverandører 3 eller 4 forskjellige pakker. Disse er for fibernett vanligvis med samme hastighet ned og opp.

Vanligvis er det en standard pakke på mellom 50 MB per sekund og 200 MB, en på 500 MB, samt en stor pakke på 1,000 MB. Mest sannsynlig vil fibernett i borettslag havne på førstnevnte pakke, da denne ofte holder mer enn nok.

Få fibernett i borettslag

Dersom borettslaget vurderer å anskaffe fibernett, så er det viktig å gjøre godt research. Her kan en med god effekt sammenligne de mange forskjellige leverandørene i markedet. Da kan en se nærmere på pris, tilbud i pakkene, samt kundeservice.

For et borettslag som allerede har fibernett, så er det selvfølgelig også mulig å bytte. Det anbefales vanligvis å se seg rundt 1 gang i året. Uansett er det å få fibernett i borettslag viktig for samtlige beboere, og dette bør absolutt vurderes dersom en ikke allerede har det.

klar? Få beste fibernett