Fiberoperatørene kjemper om deg

Leverandørerene kjemper om din signatur og vil gi deg sitt beste og billigste fibernett i konkurranse med andre aktører. Fyll ut et skjema og få tilbud fra flere.

 

Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

Spar tid og penger

Fibernett koster penger. Vi tar jobben med å finne leverandørene som leverer i ditt område. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Fiber dekning

Fibernett har de siste årene vært det siste skriket innenfor internetteknologi. Altibox vokste seg blant annet store på å selge det som skulle være like raskt som lysets hastighet. For det er nettopp sentralt ved fibernett dekning at denne løsningen bruker lys til å overføre datasignaler, da fremfor koaks som benytter lyd.

Inne i en fibernettkabel finner en mange små fiberglasskabler som sammen fører dataene frem og tilbake. Det sies at prosessen her er 10 ganger raskere enn vanlig DSL-teknologi. Dessuten gir fibernett dekning deg en maks kapasitet på 5 GB per sekund. Dette betyr at du i praksis kunne ha lastet ned 10,000 nettsider i sekundet.

Nå er det enda ingen som har dette behovet naturligvis, men det er fortsatt et stort behov knyttet opp mot bruk av internett uansett. Dette behovet kommer først og fremst av hvor mange som streamer filmer i dag. Aldri før har video vært mer populært over nett enn hva det er i dag. Det er dessuten flere enheter tilknyttet internett i husstandene enn noensinne før.

Dermed dukker naturligvis spørsmålene rundt fibernett dekning opp. Hvor raske er egentlig vanlige fibernett? Hvordan får du fibernett? Og hvilken leverandør er egentlig best? Vi skal besvare disse og flere spørsmål i denne gjennomgangen av fibernett dekning. Enten du vurderer å oppgradere til eller bytte fibernett, så bør du lese videre.

Fibernett dekning hastighet

Som nevnt er maks hastighet på fibernett regnet til å være rundt 5 GB per sekund. Dette er det derimot ingen som foreløpig tilbyr, da det tross alt ikke er hensiktsmessig. I dag er gjerne den største pakken hos internettleverandørene på 1000 MB per sekund både ved ned- og opplastninger. Verdt å merke seg er at fibernett dekning, nesten uten unntak, kommer med såkalte synkrone hastigheter.

Der den største pakken byr på veldig god kapasitet, så er det mer vanlig å velge en pakke midt på treet. Denne tilbyr gjerne brukerne mellom 200 MB per sekund og 500 MB per sekund. Selv dette må sies å være mye mer enn bra nok fibernett dekning for de fleste husstander. Allikevel skader det selvfølgelig ikke å gjøre seg klar til behovene som fremtiden kan by på.

Eventuelt kan du velge å benytte deg av den laveste hastigheten, som hos mange er på mellom 50 MB per sekund og 100 MB per sekund. Når det gjelder opplasting er for øvrig 10 MB per sekund mer enn nok for de fleste i dag. I henhold til nedlasting er problemstilling litt vanskeligere å besvare, da det avhenger av mange faktorer.

Unger som spiller videospill, voksne som streamer, og en rekke enheter koblet til på en gang krever sitt. Men en Netflix-film i HD krever for eksempel vanligvis ikke mer enn 5 MB per sekund. Det betyr at en familie selv med den laveste hastigheten kunne sett på 10 filmer samtidig. Nå er det ikke fullt så enkelt, men fibernett dekning er ganske fremoverlent, og selv de dårligste alternativene er veldig bra.

klar? Få beste fibernett

Hvordan få fibernett dekning?

Hvordan få fibernett dekning? Her er det flere forskjellige scenarioer en er nødt til å se på. For eksempel vil en mest sannsynlig måtte ha fiber installert i nabolaget. Det er sjeldent at en internettleverandør vil komme og installere fiber kun for din skyld. Har du det derimot i gata, så kan du enkelt oppgradere i hjemmet ditt.

Sjansen er stor for at du allerede har en koakskabel opp fra gata til huset. Kanskje er det faktisk fiber i gata, men koaks opp til husveggen. Da har en det som kalles hybridfiber. For å oppgradere er alt du skal gjøre å grave vei for en fiberoptisk kabel fra veien og opp til huset ditt. Resten av arbeidet tar så internettleverandøren seg av, da inkludert installasjonen i hjemmet ditt.

Har du allerede fibernett dekning installert i boligen, så kan du dessuten bytte fibernett. Det er veldig lurt å følge med på fibernett priser, da disse varierer stort. Dessuten er et godt tips å ringe til leverandøren når bindingstiden er over og prisen er satt opp. Da kan du forespørre at leverandøren setter ned prisen igjen, spesielt om du sier at konkurrenter har tilbudt deg bedre vilkår.

Sammenlign internettleverandører

I det hele tatt er det å sammenligne internettleverandører på pris veldig viktig. Husk derimot å sammenligne basert på fibernett dekning i tillegg til prisen. Det er lite hensiktsmessig å sammenligne basert på pris, dersom en ikke ser på hvilke rammer denne prisen dekker. Uansett er sammenligninger totalt sett veldig viktige.

Du kan også sammenligne deres kundeservice for eksempel, samt deres TV-pakke. Det er veldig vanlig å kombinere TV og internett gjennom norske fibernettleverandører. Dermed bør du vurdere hvilke kanaler og apper som finnes tilgjengelig her. Mange leverandører gir deg dessuten en helt egen TV-app.

Har du da god mobildata, så kan du ta med deg for eksempel nettbrettet opp på hytta, koble deg opp mot mobildata, og se på TV i appen på nettbrettet. Sånn sett er det mange gode innovasjoner innenfor TV og internett, og vi kan være glade for at disse tilbudene er tilgjengelige ved fibernett dekning.

Skaff deg fiber i dag!

Fibernett dekning er etter hvert bare blitt en standard. I de aller fleste norske byer er det denne formen for internett som alle ønsker å ha i sine hjem. Det er simpelthen fordi det er raskere og mer pålitelig enn alternativet. Her overføres tross alt data gjennom lyssignaler, noe som innebærer at det går i lysets hastighet.

Med synkrone hastigheter, og vanligvis minst 100 MB per sekund i ned- og opplastning, så er fibernett dekning forut sin tid. Her kan en faktisk få helt opp til 5 GB per sekund potensielt. Mens infrastrukturen utvikles videre i Norge, så er fibernett sentralt i alle oppgraderinger.

Dersom du enda ikke har fibernett dekning i ditt hjem, så anbefales du å oppgradere til dette. Ønsker du å bytte fibernettleverandør, er selvfølgelig også dette mulig. Uansett er den viktigste tjenesten du kan gjøre deg selv å finne de rammene du trenger, for deretter å sammenligne på pris.

Finn beste fibernett nå